Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Vispa rumsvarmt smör och strösocker fluffigt i en bunke.
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta ner i smöret och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt riven mandelmassan och blanda snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen till ca 24 bitar och rulla till små bollar. Lägg bollarna i en mini-muffinsplåt, du behöver inte smöra eller använda muffinsformar. (du kan göra 12st i vanlig muffinsplåt)
Mjöla skaftet på en citruspress eller liknande och slå bort överflödet. Tryck ner skaftet försiktigt i mitten ganska djupt, så du kan fylla med mycket sylt. Om degen spricker så rulla om bollen och tryck igen, fyll gropen med sylt hela vägen upp.
Grädda i mitten i ca 15 - 20 minuter. Låt kakorna svalna i formen innan du försiktigt lyfter ut dom ur formen. Tips är att vrida lite på kakan innan.