Tina och mixa mangon tills den är helt slät. Häll ner mangopurén med socker och limejuice samt rivet limeskal i en kastrull och låt puttra tills sockret smält helt.
Ställ av från plattan och vispa ner äggulorna, ställ tillbaka på värmen och rör hela tiden på låg värme tills curden tjocknat eller kommit upp i 83 grader. Sila ner i en ren bunke och tillsätt smöret, rör ihop tills du har en blank härlig curd. Du kan också mixa i smöret med mixerstav. Häll ner i en ren tätslutande glasburk, ställ i kylen minst 2 timmar helst över natten.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft (250 grader vanlig), klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och rejält fluffigt i minst 5 minuter med elvisp. Vänd ner mjölken, finrivet citronskal och sikta i de torra ingredienserna samt tillsätt vallmofrön. Vänd om försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt på plåten och grädda i ugnen, ca 4 - 5 minuter.
Lägg ut ett bakplåtspapper på bänken och vänd upp bottnen på pappret. Drag försiktigt bort bakplåtspapperet från tårtbotten och vänd över ännu en gång på ett nytt bakplåtspapper, så du får den bakade sidan uppåt. Låt kakan svalna under en bakduk.
Vispa ihop ingredienserna till färskostkrämen, förvara inplastad i kylen tills montering.
Tina och dela mangokuberna i ca fyra bitar.
Bred först ut färskostkrämen på bottnen sen mangocurd, fördela ut mangokuberna och rulla ihop till en tight rulle, se till att få skarven (verket) underst. Lägg in i kylen om du inte skall servera direkt. Skär så stora bitar du vill ha och njut.