Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en hjärtformad springform med bakplåtspapper. (funkar med en ”vanlig” springform ca 20 - 24cm)
Vispa ihop smöret med socker och ägg i en bunke för hand.
Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner chokladen tills du har en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 – 25 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten men fast runt kanten. Om du vill ha extra choklad, strö över Låt svalna i formen och ställ i kylen ca 2 timmar, helst över natten.
Koka upp kolan efter att din brownie varit i kylen.
Häll ner alla ingredienser utom saltet i en kastrull och låt koka upp utan lock. Sjud på medelvärme tills kolan når 123 – 124 grader, rör om då och då med en värmetålig slickepott. Detta tar en stund, inte stressa så inte storkoka eller röra för mycket. Ta av från plattan och rör ner saltet försiktigt. Häll över kolan på brownien, spara en kant runt kakan och strö över flingsalt. Servera med lättvispad grädde.
Du kan absolut förvara kakan i kylen, tänk då på att ta ut den i god tid innan servering eftersom kolan stelnar lite i kylen.