Bakad choklad: Sätt ugnen på 90 grader varmluft (110 vanlig).
Hacka och smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Koka upp grädde och honung, häll över grädden över chokladen, mixa ihop med stavmixer. Tänk på att inte tillsätta för mycket luft. Mixa i färskost och ägg tills du har en jämn smet. Fyll dina silikonformar och grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills den har stelnat. Låt svalna och sen in i kylen, du kan frysa den om du har ont om tid.
Citruscurd: Vispa upp äggen lite lätt i en rostfri bunke, glasbunke funkar också fint. Rör ner strösocker, citron/limeskal och citronsaft.
Sätt bunken över en kastrull med vattenbad, den skall helst inte nudda vattnet bara få ånga mot bunken. Värm curden under konstant omrörning med slickepott tills den tjocknat, har du en digital termometer så sjud krämen till 83-85 grader.
Tag av från värmen och mixa i smöret tills du har en slät och jämn kräm, häll ner i en spritspåse med rund tyll. Lägg i kylen i minst två timmar.
Mandelkaka: Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig). Bryn smöret i kastrull och låt det bli riktigt brunt och nötigt, ställ åt sidan och låt svalna.
Smöra och bröa en form med mandelmjöl, ca 20 cm i diameter. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll på det brynta smöret, rör om. Tillsätt äggvitan och rör ihop till en jämn smet. Fyll smeten i springformen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Mjölkchoklad bavaroise: Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden så den toppar sig lätt, ställ åt sidan.
Koka upp mjölk och hälften av sockret i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa ihop äggulor och det resterande sockret i en bunke, häll sen på mjölkblandningen och vispa ihop. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm upp till 83 grader, rör hela tiden. Sila ner blandningen i en ren bunke. Krama ur gelatinet och rör ner i bunken tills det smält helt, blanda ner smält choklad. Låt svalna lite och vänd ner grädden försiktigt, plasta direkt mot ytan och ställ i kylen minst 2 timmar. Vispa upp och häll ner i en spritspåse med stor rund tyll precis innan montering. Rostade hasselnötter: Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 vanlig) Klä en plåt med bakplåtspapper och blanda ihop hasselnötter med vatten, salt och socker direkt på plåten. Rosta i ugnen tills nötterna fått fin färg, skaka plåten då och då. Låt svalna.