Dela vaniljstången på längden och skrapa ur alla vaniljfrön med en kniv. Tvätta citrusfrukterna noggrant och riv skalet fint. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull och tillsätt vanilj (även stången), rivet skal från citrus, kryddorna och hälften av strösockret. Låt sjuda försiktigt i 2 - 3 minuter, ställ av från plattan. Låt svalna, plasta och ställ i kylen minst två timmar men helst över natten. Ta ur vaniljstången och kryddorna.
Sätt ugnen på 100 grader varmluft (125 vanlig). Vispa upp äggulan med resterande strösocker i en bunke tills det är lite fluffigt. Koka upp 1/3 av vaniljgrädde och häll detta över äggsmeten, blanda ihop och häll sen över resten av vaniljgrädden. Rör ihop med slickepott, ev. kan du behöva skumma av med en sked.
Ställ 4 brûléeformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Baka av ca 40-50 minuter i ugnen tills Brûléen har ”stannat”, alltså lätt dallrig i mitten men fast i kanterna när du skakar lätt på den. Kyl brûléerna i kylskåp (gärna över natten). Skall du servera direkt, låt svalna 30 minuter innan du bränner av.
Strö över ett tunt lager med rörsocker och bränn av med gasolbrännare, strö över ännu ett tunt lager rörsocker och bränn av igen. Tänk på att hålla lågan i rörelse när du bränner av. Servera direkt!