Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig).
Smörj och bröa en sockerkaksform (1,5 - 2 liter)med kokosflingor och strösocker.
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och rör ner saffran och mjölk.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills du har en riktigt fluffig smet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke, rör ner försiktigt i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen, rör ihop tills du har en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 35 – 40 minuter eller tills en sticka kommer ut helt torr. Låt kakan stå i 10 minuter innan du stjälper ut kakan.
Mosa lingonen och sila av så du får lingonpuré (blir mer som saft i konsistensen). Vispa ihop alla ingredienser till glasyren, vispa tills den är helt jämn.
Spritsa först på glasyren för att slippa kladd, ta sen en sked eller kniv och stryk ut glasyren över kakan. Garnera med lingon och pistage.