Smula jästen i bunken och häll på vatten och allt durumvete. Sätt assistenten på låg hastighet, häll på olivolja och hälften av vetemjölet. Tillsätt salt och häll på resten av mjölet i omgångar då degen skall vara ganska lös. Kör degen i minst 10 minuter på medelhastighet. Du vill ha en deg som precis släpper från kanterna men den skall vara lite klibbig. Klibbig deg = saftig foccacia. Låt jäsa under jäslock i ca 40 minuter.
Skiva potatisen riktigt tunt, helst med mandolin, tvätta citronen och skär tunna citronskivor. Skär rödlöken i små klyftor.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Häll ut degen på plåten och tryck försiktigt ut degen mot kanterna. Låt jäsa i ca 60 minuter tills du har en bubblig deg. Ringla över olivolja och tryck ner fingrarna över hela degen så du bildar små gropar.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 vanlig. Fördela ut potatis, citron, oliver, rödlök, salt, peppar och rosmarin över degen. Snåla inte med saltet.
Grädda brödet i ca 20 minuter, låt svalna lite innan du skär upp det. Servera och njut!