Fodra en springform (22cm) med bakplåtspapper, använd lite smör på botten och kanterna för att få pappret att fästa. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader över och under värme).
Vispa smör och råsocker i en bunke med elvisp i minst 2 minuter, tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och häll ner i äggsmeten tillsammans med gräddfil, vänd ihop med slickepott till en jämn härlig smet.
Bred ut sirap i botten på formen och strö över råsockret. Skiva ca ½ - 1 cm tjocka skivor äpple och lägg ut ett mönster med äppelskivorna på sirapen. Häll på smeten försiktigt och grädda i ca 40 minuter eller tills en sticka kommer ut helt torr. Låt kakan svalna lite i formen innan du försiktigt vänder den upp och ner på ett fat. Rosta mandelflagor i torr stekpanna, vakta noga så du inte bränner vid mandeln. Strö över mandeln innan servering.