Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Häll ut degen på bänken och dela i ca 16 degbitar, 65g st. Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 2 - 3 timmar under bakduk, till dubbel storlek.
Gör vaniljkrämen under tiden.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, koka upp vaniljstång och frön med mjölk och socker. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke, häll på hälften av den varma mjölkblandningen över äggsmeten, rör ihop och häll tillbaka i kastrullen med resterande mjölkblandning. Koka försiktigt upp till önskad konsistens, rör hela tiden. Ställ av från plattan och tillsätt smöret, rör om tills allt smör smält och gått in i krämen.
Låt svalna lite innan du fyller en spritspåse med krämen. Lägg i kylen tills bullarna jäst klart.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig). Snoppa och dela 8st jordgubbar på mitten. Hacka resten av jordgubbarna. Tryck djupa hål i mitten påbullarna med ett glas. Sprits på vaniljkrämen, skeda över lite hackadjordgubbe. Tryck på en jordgubbshalva.
Vispa ihop ägg med mjölk och salt lite lätt, pensla bullarna noggrant, strö över lite rårösocker och grädda i ca 8 - 10 minuter till dom är fint gräddade. Låt bullarna svalna på galler.