Go Back

Liten kladdkaka med citron & vallmo

Ingredienser

Liten kladdkaka med citron & vallmo

    Kladdkaka

    • 150 g smör
    • 2 dl strösocker
    • 1 ½ dl vetemjöl
    • 2 ägg
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 citron rivet skal och juice
    • 1 msk blå vallmofrön
    • 1 nypa salt

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • 1 tsk strösocker
    • ½ liter jordgubbar
    • 1 msk pressad citron
    • Citronzest

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig). Fodra en springform med bakplåtspapper, 16-18 cm.
    • Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna lite. Rör ner socker, vaniljsocker, mjöl, salt och ägg i kastrullen med smöret. Tillsätt rivet citronskal, citronjuice och vallmofrön, rör om tills du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 14 - 15 minuter. Låt svalna helt innan du plastar in och ställer kladdkakan i kylen över natten eller minst 4 timmar.

    Garnering

    • Skölj och skiva jordgubbarna, lägg i en skål och häll på citronjuice, rör om. Vispa upp kylskåpskall vispgrädde med lite strösocker till lättvispad konsistens. Häll ner grädden i en spritspåse med stjärntyll. Lägg kladdkakan på ett fat och spritsa ut generöst med grädde, garnera med jordgubbar och citronzest. Servera direkt.