Skriv ut
Vila i kyl 3 timmar
Total tid 30 minuter

Ingredienser

Mörk chokladmousse

  • 3 msk honung av bra kvalité ca 60g
  • 2 dl mjölk 3% 200g
  • 225 g mörk choklad 55-70%
  • 3 dl vispgrädde 300g

Instruktioner

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke, jag använder den bunken jag har till min stavmixer. 
  • Koka upp mjölken med honung och häll över chokladen i två omgångar. Mixa slät och låt svalna till ca 35 grader. (nu har du gjort en ganache) 
  • Plasta ganachen mot ytan så den inte får "skinn" och ställ åt sidan.
  • Vispa grädden ganska löst, det skall precis bli en lätt topp när du lyfter vispen. 
  • Ta ca 1/3 av grädden och blanda ut i ganachen, sen tar du och häller tillbaka allt i resterande grädden. Vänd runt med slickepott tills du har en jämn och rinnig mousse. 
  • Häll i moussen i glas eller skålar, ställ i kyl tills moussen stelnat. Den blir ganska fast av all choklad. 

Montering!

  • Ta ut chokladmoussen minst 30 minuter innan servering. Ringla över rikligt med med kolasås och ta en rejäl bit Rocky road och garnera med. NJUT!