Go Back

Wienernougat med rostad mandel

Ingredienser

Wienernougat med rostad mandel

  • 30 - 40 bitar

Ingredienser:

  • 125 g rostad mandelspån
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 + 50 g mörk choklad totalt 150g
  • 250 g nougat

Instruktioner

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och klä en plåt med bakplåtspapper. Häll ut mandeln på plåten och rosta i ugnen tills dom är gyllenbruna. Ca 5 minuter, håll koll noga så dom inte bränner vid. Du kan rosta i stekpanna med men dom blir inte lika jämnt rostade då. Låt svalna.
  • Klä en form ca 15 x 20 cm med bakplåtspapper. Eller ännu bättre om du har silikonbalkar.
  • Smält nougat och hackad choklad (spara 50g mörk choklad) över ett vattenbad i en bunke. Ställ av bunken och släng i 50 g mörk choklad, rör om tills den smält helt. Tillsätt rostade mandel och rör om försiktigt till all mandel är helt täckt.
  • Bred ut smeten i formen och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sen i kylskåpet för att stelna helt.
  • Skär upp i bitar och förvara i en burk med tätslutande lock. Eller ät upp direkt såklart!