Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig. Fodra en springform (22-24 cm) med bakplåtspapper.
Bryn smöret i en kastrull och låt svalna lite, det skall bli nötbrunt.
Skala och riv pumpa på det grövsta. Blanda alla ingredienser till kladdkakan försiktigt i en stor bunke, inte vispa utan rör med en slickepott tills du har en jämn smet. Häll smeten i formen, strö över lite extra hackade pekannötter och grädda i ca 20-25 minuter, kakan skall dallra när du tar ut den. Låt svala lite innan du ställer den i kylen minst 1 timma, helst över natten.
Vispa upp smöret till din frosting i en bunke, tillsätt kylskåpskall färskost och messmör, vispa ihop tills den är klumpfri. Sikta i florsocker och vispa ihop försiktigt. Smaksätt med citronjuice. Häll ner din frosting i en spritspåse med stjärntyll (fransk).