Go Back

Banan & nougatrutor med flingsalt

Portioner 24 bitar

Ingredienser

Banan & nougatrutor med flingsalt

  • 24 bitar

Banankaka

  • 3 stora ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Topping

  • 250 g nougat 1pkt odense
  • Flingsalt efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 165 grader varmluft (180 vanlig), täck en plåt ca 40x30 med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker i minst fem minuter tills det är vitt och fluffigt.
  • Smält smöret och häll i mjölken, ställ åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat bunke, rör ner försiktigt i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Rör i mjölksmöret försiktigt och rör om tills du har en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter eller tills en sticka kommer ut helt torr. Låt kakan svalna lite innan du skivar på nougat med en osthyvel, bred ut så det blir jämnt. Strö över flingsalt och låt nougaten sätta sig innan du skär kakan. Jag hade inte tid med det och då blir det svårt att skära den utan kladd. 