Go Back

Halloumi med sommarsallad och basilikamajonnäs

Ingredienser

Halloumi med sommarsallad och basilikamajonnäs

  • 4 port

Halloumisallad

  • Olivolja att steka i
  • 2 pkt halloumi à 200g
  • 1 lite squash
  • 1 påse machesallad 65g
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 nektariner
  • 2 dl gröna urkärnade oliver
  • 150 g avrunna kidneybönor
  • 1 litet granatäpple urkärnat

Basilikamajonnäs

  • 2 ägg
  • 3 – 3 ½ dl neutral olja rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk basilika
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak snåla inte

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa ihop majonnäsen med stavmixer, börja med lite olja i taget över äggen och mixa hela tiden. Öka sedan mängden olja och tillsätt resten av ingredienserna fortsätt mixa. Smaka av med vinäger och salt. Fyll en spritspåse med majonnäsen.
  • Skölj och bryt isär mindre bitar av isbergssallad. Strö ut rikligt med isbergssallad och machesallad på ett stort fat. Skiva tomater, nektariner, rödlök och dela oliverna. Fördela ut över salladen. Strö över granatäpplekärnor och kidneybönor.
  • Hyvla remsor av squash med en osthyvel, dra med hyveln på längden. Stek squashen en kort stund på båda sidor i olja, salta och peppra. Skär halloumin i bitar och stek i rikligt med olja tills dom fått fin färg. lägg på halloumi och squash på fatet. Spritsa ut majonnäs lite överallt, den vill du ha mycket av jag lovar. Garnera med färsk basilika. Servera ett gott glas rött till så är ni hemma!