Go Back

Smulkladdkaka med rabarber & kardemumma

Ingredienser

Smulkladdkaka med rabarber & kardemumma

    Kladdkaka

    • 125 g smör
    • ¾ dl strösocker
    • ½ dl brun farinströ
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 nypa salt
    • 1 tsk nystött kardemumma
    • 2 ägg

    Smuldeg

    • 50 g kylskåpskallt smör i kuber
    • ½ dl havregryn
    • 1 ½ dl vetemjöl
    • ½ dl strösocker
    • ½ tsk nystött kardemumma
    • 1 nypa flingsalt

    Fyllning

    • 150 g hackad rabarber
    • 1 msk potatismjöl

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
    • Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen med händerna i en bunke tills du har en smulig massa. Ställ i kylen medans du gör kladdkakan.
    • Smällt smöret i en kastrull, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Rör ner äggen till en jämn smet. Fodra en springform (ca 20 - 22cm i diameter) med bakplåtspapper, bröa med socker på kanterna och häll i smeten. Hacka rabarbern och blanda med potatismjöl. Fördela rabarbern över smeten och strö över smuldegen. Grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen i minst 2 timmar, men gärna över natten. Servera med lättvispad grädde.