Go Back

Banankaka med choklad och krämig frosting

Ingredienser

Banankaka med choklad och krämig frosting

    Banankaka

    • 1 dl strösocker
    • 1 ½ dl brun farin strö
    • 125 g rumsvarmt smör
    • 3 små ägg eller 2 stora
    • 3 mogna bananer 4 st om dom är små
    • 3 ½ dl vetemjöl
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 tsk bakpulver
    • 100 g mörk choklad smält
    • 150 g mörk choklad hackad

    Frosting

    • 100 g naturell färskost
    • 1 ½ dl vispgrädde
    • ½ dl florsocker
    • ½ citron endast saften

    Garnering

    • Chokladknappar hackad choklad funkar fint det med

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Smöra och bröa en brödform med brun farin eller strösocker, sätt ugnen på 160 grader varmluft. Vispa smör, strösocker och brun farin med elvisp tills det blir fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad och vispa ner i smörsmeten. Rör ner mosade bananer och vänd om med slickepott. Sikta ned vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker, blanda ihop försiktigt. Vänd ner den hackade chokladen och häll ner smeten i formen, grädda i ca 45-60 minuter tills kakan är genomgräddad. Låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ut kakan på ett fat, låt svalna helt.
    • Vispa ihop frostingen med elvisp tills du har en fast kräm, smaka av med citronen.
    • Bred ut din frosting över kakan och strö över lite chokladknappar.