Go Back

Browniepizza med pistagekräm

Ingredienser

Browniepizza med pistagekräm, 10-12 bitar.

    Ingredienser:

    • 150 g mörk choklad gärna chokladknappar + lite till topping
    • 150 g smör
    • 1/2 dl kakao
    • 1,5 dl strösocker
    • 1 dl farinsocker eller muscovadosocker
    • 1 dl vetemjöl
    • 1 nypa salt
    • 3 st ägg

    Topping:

    • 200 g Pistagekräm Gridelli
    • 1 ask färska hallon
    • Hackade pistagenötter
    • Röd oxalis

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (ca 26cm) med bakplåtspapper. Sätt på lite vatten i en kastrull till ett vattenbad. Lägg i smör, hackad choklad och kakao i en värmetålig bunke, ställ bunken på vattenbadet, låt smälta och rör ihop.
    • Blanda socker med mjöl och salt i en bunke, häll ner chokladsmeten och rör ihop. Rör i ett ägg i taget till du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen (eller bred ut på en plåt med bakplåtspapper), strö över lite hackad choklad eller chokladknappar.
    • Grädda i ugnen ca 20 minuter, den skall dallra lite i mitten men vara fast i kanten. Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar innan du garnerar, men den blir bäst efter en natt i kylen. Bred ut pistagekrämen och garnera med hallon och hackade pistagenötter.