Go Back

Chocolate chip cookies med kaffekross

Ingredienser

Chocolate chip cookies med kaffekross

  • Ca 18-20 st

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl brunt farinsocker helst det i påse som är lite segare.
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 175 g mörk choklad gärna chokladknappar
  • 1 msk krossade kaffebönor

Garnering

  • 1 näve chokladknappar, (eller hackad choklad)
  • Några nypor flingsalt
  • Lite fint krossade kaffebönor

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig), klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa upp smöret med elvisp tillsätt vaniljsocker, strösocker och farin, vispa till fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget i smeten. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao och salt, vänd om med slickepott. Häll ner chokladknappar och krossade kaffebönor, vänd om tills du har en jämn deg. Ställ degen i kylen i ca 15 minuter innan du rullar små bollar.
  • Lägg bollarna med rejält mellanrum på en plåt, tryck till bollarna lite lätt med fingrarna och strö över lite flingsalt och kaffekross på varje kaka. Grädda i ugnen ca 10 minuter, de skall vara mjuka i mitten och lite frasiga i kanterna när dom är klara. Strö över chokladknappar (eller hackad choklad) direkt efter gräddning. Låt sen kakorna svalna på ett galler. NJUT!