250gfrysta bärhallon & blåbär med några röd vinbär
1tsk potatis eller majsmjöl
Brunt farinströsocker till formen.
Vaniljglass till servering
Instruktioner
Gör så här!
Börja med smuldegen.
Häll ner alla torra ingredienser i en stor bunke och tillsätt smörkuberna. Nyp ihop degen för hand, knåda sen ihop tills det blir en smulig deg. Ställ i kylen tills montering.
Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Bryn smöret till nötbrunt, låt det svalna något i kastrullen. Tillsätt dom torra ingredienserna och sirap i kastrullen och rör försiktigt ihop med smöret, använd en ballongvisp eller slickepott. Knäck äggen ett i taget och rör ner dem till en jämn smet. Fodra botten på en springform med bakplåtspapper och smöra kanten, bröa med farinsocker. Häll i smeten i formen (ca 25 cm i diameter). Har du inte en kvadratisk form så ta en rund istället. Ta ut bären ur frysen och vänd runt dom med potatismjöl i en bunke. Strö bären över kladdkaksmeten och smula över pajdegen.
Grädda i ca 30 - 35 minuter, den skall dallra lite i mitten, låt svalna och ställ gärna i kylen över natten. Tänk på att alla ugnar är olika, kan behövas mer tid i ugnen. Den blir extra seg och god då! Servera med vaniljglass.