Go Back

Saffranspannakaka

Saffranspannakaka 
Portioner 6 portioner

Ingredienser

Saffranspannakaka

  • 6 portioner
  • 500 g risgrynsgröt koka enligt anvisningar på paketet
  • 1 pkt saffran 0.5g
  • 1 st vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker
  • ¾ dl strösocker 70g
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vispgrädde 150g
  • 3 st ägg
  • ¾ dl mandelspån
  • 1 bittermandel eller 2-3 droppar bittermandelessens

Till servering

  • lättvispad grädde
  • sylt eller bär

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 vanlig). Smöra en ugnsfast form. Vispa upp ägg lite lätt, blanda i gröten och rör om. Riv bittermandel superfint över gröten, dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vanilj, socker, salt och saffran. Tillsätt grädde och mandel, blanda väl. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.