Go Back

Citron & limebullar med kokostosca. ca 40 bullar

Ingredienser

Citron & limebullar med kokostosca

    Bulldeg:

    • 5 dl kall mjölk 3% 500g
    • 50 g jäst
    • 1 dl strösocker 90g
    • 2 tsk mortlad kardemumma
    • Ca 13 dl vetemjöl ca 780g
    • 200 g rumsvarmt smör
    • 1 st ägg
    • 1 tsk salt

    Fyllning:

    • 200 g rumsvarmt smör
    • 50 g mandelmassa
    • 1/2 dl kokosflingor
    • 1 dl strösocker 90g
    • 1 tsk vaniljsocker 10g
    • 1 msk vetemjöl
    • Rivet skal från 1 citron & 1 lime
    • Saften från ½ citron & ½ lime
    • 1 nypa flingsalt

    Tosca:

    • 100 g smör
    • 1 dl strösocker
    • 3 msk ljus sirap
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 msk mjölk
    • 2 dl mandelspån 60g
    • 2 dl kokosflingor 70g
    • 1 nypa flingsalt
    • Rivet skal från 1 citron & 1 lime

    Sockerlag till pensling:

    • 1 dl vatten
    • 1 dl strösocker

    Instruktioner

    Deg:

    • Smula jästen och häll på kall mjölk, rör tills jästen löst upp sig helt. Tillsätt socker, kardemumma, smör, ägg och hälften av mjölet. Kör degen i assistent i 5 minuter. Tillsätt resten av mjölet och salt. Arbeta degen i minst 5 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Plasta bunken och låt degen vila medans du gör fyllningen.
    • Rör ihop fyllningen i en bunke till en jämn smet, inte vispa.
    • Häll ut degen på ett bakbord. Kavla ut degen till en stor rektangel, eller om du som jag har väldigt liten bänk så gör du två rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt över degen. Ta tag i ena långsidan och vik över till andra långsidan, kavla lite lätt över så du får en jämn deg att skära remsor i.
    • Skär remsor, ca 2,5 cm breda. Perfekt att skära med en pizzaslicer. Vrid varje remsa och tvinna ihop tills du fått ihop en snurra. Se till att få ändbiten under bullen, tryck till i mitten av bullen med tummen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 2 - 3 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader varmluft och koka upp socker och vatten till sockerlagen. Ställ lagen åt sidan.
    • Smält smöret till toscan i en kastrull och tillsätt socker, sirap, vetemjöl och mjölk, rör ihop, låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda några minuter tills krämen tjocknat lite. Tillsätt rivet citron & limeskal, flingsalt, mandelspån och kokos.
    • Tryck till igen mitt i bullen och klicka på rejält med kokostosca, grädda i ca 8-10 minuter. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter dom kommit ut ur ugnen. Lägg bullarna svalna på ett galler. Servera och njut!