Skriv ut

Ingredienser

Gurksorbet med basilika & mynta

  • 2 ½ dl mjölk 250 g
  • 4 dl gurkjuice 400g ca 1 ½ -2 st hela gurkor med skal på
  • 2 dl strösocker 180g
  • 120 g flytande glukos
  • 4 st gelatinblad
  • 50 g limejuice
  • ½ näve myntablad
  • ½ näve basilika
  • 40 g baby spenat

Till servering:

  • Krossade havrekakor
  • Färska blomblad

Instruktioner

  • Lägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp mjölk, glukos, limejuice och socker i en kastrull, sjud tills sockret lösts upp. Det kan verka som det skär sig men den går ihop när du mixat den. Mixa i gelatinet med stavmixer, ställ åt sidan och låt svalna helt.
    Skölj av gurkan och mixa till en massa i en separat bunke, sila av i en finmasking sil. Mixa i gurkjuice, spenat, basilika och mynta i mjölksmeten.
    Kör smeten i glassmaskin tills du har en len härlig sorbet. Smula rejält med havrekakor på ett fat, skeda på en rejäl skopa sorbet och garnera med mynta, basilika, dill och blomblad. Njut!