Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Täck botten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, smörj kanterna med lite rapsolja och pudra på lite kakao, skaka bort överflöd. Sikta ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja lätt i en annan stor bunke. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en seg smet, den skall ge lite motstånd. Tillsätt det varma kaffet i två omgångar och blanda ihop ordentligt, smeten ska bli lös. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 35-45 minuter beroende på ugn, kakan skall kännas ”studsig” när den är klar. Låt bottnen svalna helt innan du skär ut formen.
Powerformen: Jag använde två bottnar på springformar för att få ut den runda delen, en stor och en liten som jag skar runt kanterna. Tallrik och assiett funkar lika bra. Sen skar jag långa remsor (ca 5-8cm) av resterande botten. Lyft försiktigt över alla remsor till en annan plåt med bakplåtspapper på för att sen försiktigt få loss ”ringen”. Placera ringen på ett stort fat eller skärbräda. Lägg den långa remsan mot mitten av undersidan på ringen, skär till så du får ett jämnt snitt nertill. Placera två sidor så du bildar ett kors. Och vips så har du en powertårtsform!
Vispa mascarpone, vipsgrädde och florsocker tills du har en fluffig kräm. Rör i lemoncurd, smaka av med citronsaft och rivet citronskal. Förbered olika spritspåsar med olika tyll. Fördela krämen i spritspåsarna. Har du lemon curd över så fyll en spritspåse även med det.