Go Back

pepparkaksdeg

Portioner 300 pepparkakor

Ingredienser

Pepparkaksdeg

  • 300 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 1/2 msk malen kanel
  • 1 msk malda kryddnejlikor
  • 2 msk mortlad kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl vatten
  • 1,5 liter vetemjöl ca 900 g

Instruktioner

Pepparkaksdeg, gör så här!

  • Rör rumsvarmt smör, socker och sirap smidigt med vinge. Rör ner kryddorna och bikarbonaten, sedan vattnet och till sist det mesta av mjölet.
  • Arbeta in det sista mjölet på låg hastighet eller på bakbord och plasta sen in degen och lägg i kylen över natten. (Den håller LÄNGE i kylen)
  • Sätt ugnen på 200-225 grader.
    Kavla ut en del av degen i taget. Kavla tunt och stansa ut pepparkakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 4-5 minuter. Håll koll på gräddningen mot slutet! Låt dem kallna på plåten.