Skriv ut
Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 30 kakor

Ingredienser

  • 1 dl russin, gula, gröna och vanliga russin "valfria russin" 60g
  • 1 1/2 dl vetemjöl 110g
  • 1 1/2 dl hackade hasselnötter 90g
  • 1 1/2 dl strösocker 135g
  • 2 dl havregryn 70g
  • 1 tsk bikarbonat 5g
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1-2 tsk kanel 3-6g
  • 1 nypa salt

Instruktioner

Värmlandskakor, gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper. 
  • Blanda russinen med mjölet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och kör elvispen med degkrokarna tills du har en jämn deg. 
  • Rulla till små bollar, ca 18 gram, och lägg på plåten. Tryck till lätt med en gaffel, tänk på att inte lägga för tätt då de flyter ut ganska mycket. 
  • Grädda 8-10 minuter och låt svalna på plåten, de är lite ömtåliga när de är varma. 

Tips!

  • Byt ut russinen mot tranbär och vit choklad.