Go Back

Marängsnittar

Detta var min paradkaka när jag var liten. Spröd mördeg med söt maräng. MUMS! 
Måltid Fika
Total tid 30 minuter

Ingredienser

Mördeg

  • 200 g tärnat smör
  • 1 dl strösocker 90g
  • 5 dl vetemjöl 300g
  • 1 nypa salt
  • 1 st äggula
  • (ev 1-2 tsk kallt vatten)

Maräng

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker, jag hade rårörsocker 180g

Instruktioner

Mördeg, gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft. 
    Häll alla ingredienser i en bunke utom äggula och vatten, arbeta snabbt ihop till en deg med händerna, tillsätt äggula mot slutet. Blir degen smulig tillsätt vattnet. 
    Dela i 3 delar och rulla ut till långa korvar, lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna och grädda i ca 8-10 minuter, ta ut och ställ för att svalna lite medans du gör marängen. 

Maräng, gör så här!

  • Vispa upp äggvitan lite lätt och tillsätt socker i två omgångar tills du har en fast maräng.

Garnering & montering!

  • Skeda på marängen och täck ut mot kanten på den gräddade längden, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Marängen skall bara få lite färg.
    Låt svalna lite och skär i sneda snitt. Förvara i kylen om du inte äter upp alla direkt.