Go Back

Sötpotatisbröd

Ja du hörde rätt, sötpotatisbröd. Så gott! Som ett bananbröd nästan fast mindre sött. MUMS!
Måltid Fest
baka sötpotatis 30 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 1 limpa

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl 180g
  • 1 dl hasselnötsmjöl ca 45g
  • 1/2 dl havregryn ca 20g
  • 1 dl kokosflingor 35g
  • 1 dl pumpafrön 60g
  • 1 tsk malen kanel 3g
  • 1/2 tsk gurkmeja 2g
  • 1 tsk salt 6g
  • 2 tsk bikarbonat 10g
  • 1/2 dl hackade hasselnötter ca 30g
  • ca 300 g sötpotatispuré se separat recept
  • 2 dl filmjölk 200g
  • 2-3 msk honung eller lönnsirap
  • nötter, havregryn & pumpafrön till garnering

Instruktioner

Sötpotatispuré, gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela en stor eller två små sötpotatisar på längden och lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen till den är helt mjuk, ca 20-30 minuter. Dra av skalet och mosa till en grov puré. Låt svalna!

Sötpotatisbröd, gör så här!

  • Klä en brödform med bakplåtspapper, låt ugnen vara på 200 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även pumpafrön och nötter. Tillsätt pumpapuré, lönnsirap och filmjölk, rör till en jämn smet.
  • Fyll formen med smeten och garnera med pumpafrön, kokos och havregryn. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, täck med folie om brödet börjat bli för mörkt.