Go Back

Rabarberkaka med mandelmassa

En saftig rabarberkaka med mandelmassa och muscovadosocker. 
Måltid Fika
Total tid 40 minuter
Portioner 15 bitar

Ingredienser

  • 2 st stora rabarber 150-200g
  • 1/2 msk potatismjöl
  • ev, bärpulver ca 1 msk
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl muscovadosocker 160g
  • 1 tsk vaniljsocker 5g
  • 2 st stora ägg 120g
  • 75 g mandelmassa
  • 2 1/2 dl vetemjöl 150g
  • 1 1/2 tsk bakpulver 7g
  • 1/2 tsk salt 2g
  • lite vaniljpulver (valfritt)
  • 1/2 dl mjölk 50g
  • pumpafrön till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, smöra och bröa en springform ca 20-24cm. 
  • Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl i en bunke, har du bärpulver så tillsätt gärna lite här, jag hade plommonpulver. 
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan, blanda till en jämn smet. 
  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda ihop.  
  • Fyll formen med smeten och tryck ner rabarbern, strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, gör stickprov. Låt svalna och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.