Rabarberkaka med mandelmassa
En saftig rabarberkaka med mandelmassa och muscovadosocker.
Total tid 40 minuter minuter
- 2 st stora rabarber 150-200g
- 1/2 msk potatismjöl
- ev, bärpulver ca 1 msk
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl muscovadosocker 160g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
- 2 st stora ägg 120g
- 75 g mandelmassa
- 2 1/2 dl vetemjöl 150g
- 1 1/2 tsk bakpulver 7g
- 1/2 tsk salt 2g
- lite vaniljpulver (valfritt)
- 1/2 dl mjölk 50g
- pumpafrön till garnering
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, smöra och bröa en springform ca 20-24cm.
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl i en bunke, har du bärpulver så tillsätt gärna lite här, jag hade plommonpulver.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan, blanda till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda ihop.
Fyll formen med smeten och tryck ner rabarbern, strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, gör stickprov. Låt svalna och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.