Skriv ut
Total tid 2 timmar
Antal/Portioner 20 st

Ingredienser

Pizzadeg!

  • 40 g jäst
  • 2 1/2 dl rumsvarm mjölk 3% 250g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 1,2 liter vetemjöl 725g
  • 175 g rumsvarmt smör
  • <1 tsk salt 6g
  • 1 st ägg 52g

Fyllning Nutella med kokos & flingsalt!

  • 1 2/3 dl florsocker 100g
  • 2 3/4 dl hasselnötsmjöl 140g
  • 1 dl apelsinjuice (gärna färskpressad) 100g

Dekoration efter gräddning

  • 1-2 dl nutella 150-300g
  • 1 dl rostade kokosflakes 15g
  • flingsalt

Blåbär med kardemumma och vit choklad!

  • 1 2/3 dl florsocker 100g
  • 2 4/4 dl mandelmjöl 140g
  • 1 dl citrusjuice 100g
  • 2 msk blåbärspulver
  • 1 tsk stött kardemumma

Dekoration efter gräddning

  • 1 ask färska blåbär
  • 100 g smält vit choklad
  • blåbärspulver

Instruktioner

Deg, gör så här!

  • Smula ner jästen och tillsätt mjölken i bunken till bakmaskinen. Tillsätt resterande ingredienser och kör till en smidig deg i bakmaskin 5–10 minuter. Degen skall bli glansig och släppa från bunken. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
  • Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Dela upp degen i ca 50-gramsbitar (20st) och rulla ihop till släta bullar, låt vila 10 minuter på lätt mjölad bänk.
  • Kavla ut runda pizzabottnar, ca 1 cm tjocka, eller kavla ut hela degen och stansa ut pizzabottnarna, låt jäsa ca 20 minuter på en plåt innan du lägger på fyllningen.
  • Spritsa på fyllningen, garnera med topping och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    Efterdekorera och servera. 

Fyllning nutella med kokos & flingsalt, gör så här!

  • Blanda florsocker, hasselnötsmjöl och apelsinjuice. Spritsa fyllningen på pizzabottnarna och grädda. Låt svalna och bre på ett rejält lager med nutella, strö över kokosflakes och flingsalt. Njut! 

Blåbär med kardemumma och vit choklad, gör så här!

  • Blanda florsocker, mandelmjöl, citrusjuice, 2 matskedar blåbärspulver och kardemumma. Spritsa fyllningen på pizzabottnarna och grädda. Låt svalna och ringla rejält med vit choklad över samt ös på med färska blåbär. Sikta över lite blåbärspulver. Servera!