Skriv ut
Stå till sig i kylen 30 minuter
Total tid 20 minuter
Antal/Portioner 12 bitar

Ingredienser

Morotskaka

  • 1 1/2 dl hel mandel
  • 1 1/2 dl hela hasselnötter
  • 2 1/2 dl urkärnade dadlar
  • 2 dl riven morot
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • lite riven muskotnöt
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 st zest & juice från 1 lime
  • 1/2 st zest från apelsin
  • 1 st Hazelnut & Nougat bar, från Barebelles om du vill ha lite mer protein, dock inte en "Rawkaka" då.

Frosting - Kokosgrädde

  • 200 g kokosgrädde helst den i tetra
  • 1 st zest & juice från 1 lime
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Garnering

  • Lime & apelsinzest
  • Små cumquats i skivor

Instruktioner

Morotskaka, gör så här!

  • Täck botten på en springform med bakplåtspapper och sätt tårtplast runt kanten. (funkar såklart utan)
  • Mixa mandeln och hasselnötterna i ca 10 – 15 sekunder så det blir ”grovhackat”, tillsätt i dadlarna och mixa ihop snabbt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna förutom limejuicen, mixa tills du har en massa men kör inte för länge då blir den mer geggig än saftig. Smaksätt med limejuice.
    Tryck ut massan i formen och ställ i kylen ca 30 minuter. 

Frosting & montering, gör så här!

  • Kokosgrädden bör varit i kyl över natten för att bli riktigt fast och lättvispad. Vispa grädden tjock och tillsätt vaniljpulver, limejuice och zest efter smak. 
    Välj en favorit tyll och fyll en spritspåse med grädden. 
  • Lägg botten på ett fat och spritsa på kokosgrädden, riv över apelsin & limezest. Garnera med fint skuren kumquats och bladguld om du vill ha en lyxigare variant. 

Tips!

  • Behöver frostingen lite mer sötma så häll i lite lönnsirap. Sötman varierar mellan de olika sorter kokosgrädde som finns.