Morotskaka med kokosgrädde (RAW)
En no bake morotskaka med kokosgrädde som frosting, som en dröm!
Stå till sig i kylen 30 minuter minuter
Total tid 20 minuter minuter
Morotskaka
- 1 1/2 dl hel mandel
- 1 1/2 dl hela hasselnötter
- 2 1/2 dl urkärnade dadlar
- 2 dl riven morot
- 1/2 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk malen kanel
- lite riven muskotnöt
- 1 nypa flingsalt
- 1 st zest & juice från 1 lime
- 1/2 st zest från apelsin
- 1 st Hazelnut & Nougat bar, från Barebelles om du vill ha lite mer protein, dock inte en "Rawkaka" då.
Frosting - Kokosgrädde
- 200 g kokosgrädde helst den i tetra
- 1 st zest & juice från 1 lime
- 1/2 tsk vaniljpulver
Garnering
- Lime & apelsinzest
- Små cumquats i skivor
Morotskaka, gör så här!
Täck botten på en springform med bakplåtspapper och sätt tårtplast runt kanten. (funkar såklart utan)
Mixa mandeln och hasselnötterna i ca 10 – 15 sekunder så det blir ”grovhackat”, tillsätt i dadlarna och mixa ihop snabbt.
Tillsätt resten av ingredienserna förutom limejuicen, mixa tills du har en massa men kör inte för länge då blir den mer geggig än saftig. Smaksätt med limejuice. Tryck ut massan i formen och ställ i kylen ca 30 minuter.
Frosting & montering, gör så här!