Rör ihop vatten och jäst i bunken till din köksassistent eller en bakbunke. Tillsätt honung, durumvete och drygt hälften av vetemjöl. Kör på låg hastighet tills du fått en jämn kletig deg, tillsätt salt och tillsätt mjöl tills du fått en deg som är fast men inte torr. Arbeta degen i ca 10 - 15 minuter till du har en glansig deg, gör ett glutenfönster för att se om den är klar. (Läs i texten ovan) Plasta in bunken och låt degen jäsa i 1 timma.
Häll ut degen på mjölat bakbord utan att knåda degen. Dela degen i 8st lika stora degbitar. Forma avlånga baguetter, vrid sedan några ”varv” och tryck till lite extra i kanterna så du får smala avslut. Placera på baguetteplåtar eller på vanliga plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 275 grader varmluft.
Skär snitt med ett rakblad eller brödkniv på snedden över baguetterna. Spraya på vatten och strö över frön och salt. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 230 grader (250 grader över/under). Grädda baguetterna i ca 15 - 18 minuter eller tills dom fått fin färg. Låt baguetterna vila minst 10 minuter innan du skär upp dom.