Seg brownie med chokladsmörkräm
Saftig, seg och alldeles underbar brownie med chokladsmörkräm som piffats med lite kaffe. garneringen gör du som du vill men gå all in!
i kyl 2 timmar t
Total tid 40 minuter minuter
Brownie
- 150 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker 160g
- 1 dl strösocker 90g
- 2 st stora ägg 110g
- 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
- 1 krm flingsalt 3g
- 1 1/2 dl kakao 60g
- 1 tsk bakpulver 5g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
Chokladsmörkräm
- 2 1/2 dl strösocker 225g
- 1 dl vatten 100g
- 3-4 st äggvitor 125g
- 400 g rumsvarmt smör
- 75 g mörk choklad
- 1 tsk espressopulver/snabbkaffepulver ca 3g, efter smak
Garnering
- påskgodis, blommor, ja vad du vill
Brownie, gör så här!
Smält smöret och låt svalna.
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en rektangulär form med bakplåtspapper. (som en halv plåt i storlek)
Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Den skall nästan kännas lite lös. Låt svalna i formen och ställ sedan i kylen ca 2 timmar, eller över natten.
Chokladsmörkräm, gör så här!
Koka socker och vatten till 121 grader, men när sockerlagen når 110 grader börjar du vispa äggvitorna på medelhög hastighet i en hushållsassistent eller med en elvisp.
När sockerlagen är klar så häll med tunn stråle över de lättvispade äggvitorna och vispa till den svalnar, detta tar ett tag. Tillsätt espressopulvret och vispa ihop.
Tillsätt smöret genom att klicka i det i marängen i omgångar, viktigt att de håller samma temperatur annars skär det sig lätt.
Smält chokladen i micron eller över vattenbad, låt svalna lite. Tillsätt den smälta chokladen och vispa på låg hastighet tills du har en blank fin chokladsmörkräm.