Bullar med limecheesecake
Cheesecakebullar med lime.
Vetedeg
- 2 ½ dl rumstempererad mjölk 250g
- 25 g färsk jäst
- ¾ dl rårörsocker strösocker funkar lika bra, 60g
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- Ca 9 dl vetemjöl ca 520g
- ½ tsk salt
- 75 g rumsvarmt smör
Cheesecakefyllning
- 200 g naturell färskost
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st lime rivet skal och juice
Topping
- 2 nektariner
- Ca 8st bigarråer eller körsbär
- 1 lime rivet skal
Pensling
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 1 nypa salt
- + lite rårörsocker
Gör så här!
Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Häll ut degen på bänken och dela i ca 16 degbitar, 65g st. Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 2 - 3 timmar under bakduk, till dubbel storlek.
Rör ihop färskostkrämen i en skål, smaka av med limejuicen. Jag föredrar att den är rejält syrlig.
Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).
Montering
Skölj och skiva nektarinen, dela bigarråerna på hälften. Tryck djupa hål i mitten på bullarna med ett glas. Fördela ut krämen i hålorna och tryck försiktigt ner frukten. Vispa ihop ägg med mjölk och salt lite lätt, pensla bullarna noggrant, strö över lite rårösocker och grädda i ca 8 - 10 minuter till dom är fint gräddade. Riv över limeskal och låt bullarna svalna på galler.