Go Back

Hallonrulltårta - ca 18 bitar

Ingredienser

Rulltårta med hallonsylt

  • Ca 18 bitar.
  • Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker + lite socker till den färdiga bottnen
  • 3 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 citron bara finrivet skal

Fyllning:

  • 2-3 dl hallonsylt EKO

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft (250 grader vanlig), klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och rejält fluffigt i minst 5 minuter med elvisp. Vänd ner mjölken, finrivet citronskal och sikta i de torra ingredienserna. Vänd om med slickepott till en jämn smet.
  • Bred ut smeten på plåten och grädda i ugnen, ca 4-5 minuter.
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på bänken och strö över lite strösocker på, vänd upp bottnen på det sockrade pappret. Drag försiktigt bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna. Om pappret fastnar kan du badda med lite vatten på pappret och sen dra igen.
  • Bred ut sylten på bottnen och rulla ihop till en tight rulle, se till att få skarven (verket) underst. Lägg i kylen om du inte skall servera direkt. Skär så stora bitar du vill ha.