Go Back

Pannkakstårta med brynt smör, färska bär och dulche

Ingredienser

Pannkakstårta med brynt smör, färska bär och dulche.

    Pannkakor med brynt smör, ca 14-18 st.

    • 75 g brynt smör
    • 4 ägg
    • 4 dl vetemjöl
    • 8 dl mjölk
    • 2 msk strösocker
    • ½ tsk salt

    Fyllning

    • 3 dl vispgrädde
    • ½ burk dulche de leche
    • 1-2 dl hallonsylt gärna sylt i flaska.
    • Färska bär

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Bryn smöret på medelhög temperatur i en kastrull, ställ åt sidan. Vispa upp äggen lite lätt och tillsätt hälften av mjölken och allt mjöl, vispa ihop tills du har en klumpfri smet. Tillsätt socker, salt, brynt smör och resten av mjölken, vispa ihop. Låt smeten vila en liten stund.
    • Stek pannkakorna i smör, stek dom lite tjockare än normalt, tårtan blir då mer stabil och det blir tydligare lager emellan. Min stekpanna är 22cm i diameter.
    • Montering
    • Vispa grädden till lättvispad, häll ner dulche i en spritspåse om du har. Skiva bären. Lägg en pannkaka på ett fat, dra på med sylt, lägg på en pannkaka och spritsa några cirklar med dulche, nästa tar du grädde, sylt och bär på. Upprepa tills du har en hög pannkakstårta, garnera med ett lager grädde sen spritsar du på dulche, klickar på lite sylt och avslutar med färska bär och färska blommor. Servera och njut!

    Tips!

    • Du kan montera tårtan några timmar innan och spara garneringen tills den skall serveras.