Go Back

Scones med mandel, tranbär & kardemumma

Saftiga scones fulla av smak!

Ingredienser

Scones med mandel, tranbär & kardemumma

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 nypor salt
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl mandelspån eller hackad mandel
  • 1 dl tranbär är de torra så blötlägg i vatten en stund
  • mandelspån att strö över

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke med mandel, tranbär och kardemumma. Tillsätt smör och mjölk och blanda ihop med händerna tills smeten precis gått ihop, den skall vara kladdig. Klicka ut 6 stora eller 9 små scones på en bakplåt med bakplåtspapper, strö över lite mandelspån. Grädda i ca 10-12 minuter. Servera med smör, marmelad och en skiva ost. Självklart med en kopp te till.

Tips!

  • Har du en glasskopa (mosskopa) så är den perfekt att skopa ut sconesen på plåten med för att slippa kladd och då blir de lika stora.