Go Back

Saftig jordgubbskaka med mandelmassa

Den här kakan är så saftig och smakfull, mums! 
Total tid 40 minuter
Portioner 15 bitar

Ingredienser

  • 1/2 ask färska jordgubbar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker 180g
  • 1 tsk vaniljsocker 5g
  • 2 st stora ägg 120g
  • 75 g riven mandelmassa
  • 2 1/2 dl vetemjöl 150g
  • 1 1/2 tsk bakpulver ca 7g
  • 1/2 msk kanel
  • 1/2 tsk salt 2g
  • 1/2 dl rumsvarm mjölk 50g
  • kokosflingor till formen
  • smör till formen
  • 2 msk pärlsocker till garnering

Instruktioner

Jordgubbskaka, gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, smöra och bröa en springform ca 20-24 cm i diameter med kokos.  
  • Skiva jordgubbarna, ca 3-4 skivor per jordgubbe. 
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan, blanda till en jämn smet. 
  • Blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda ihop. 
  • Fyll formen med smeten och placera ut jordgubbarna, strö över pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter, gör stickprov. Låt svalna och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås. (eller alla tre)