Saftig jordgubbskaka med mandelmassa
Den här kakan är så saftig och smakfull, mums!
Total tid 40 minuter minuter
- 1/2 ask färska jordgubbar
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker 180g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
- 2 st stora ägg 120g
- 75 g riven mandelmassa
- 2 1/2 dl vetemjöl 150g
- 1 1/2 tsk bakpulver ca 7g
- 1/2 msk kanel
- 1/2 tsk salt 2g
- 1/2 dl rumsvarm mjölk 50g
- kokosflingor till formen
- smör till formen
- 2 msk pärlsocker till garnering
Jordgubbskaka, gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, smöra och bröa en springform ca 20-24 cm i diameter med kokos.
Skiva jordgubbarna, ca 3-4 skivor per jordgubbe.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan, blanda till en jämn smet.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och blanda ihop.
Fyll formen med smeten och placera ut jordgubbarna, strö över pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter, gör stickprov. Låt svalna och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med grädde, vaniljglass eller vaniljsås. (eller alla tre)