Börja med äpplemoset (eller köp färdigt).
Skölj äpplena noga och skär i mellanstora bitar med skalet på. Häll i äppelbitarna med resten av ingredienserna och koka upp i en kastrull under lock tills äpplena mjuknat. Låt svalna lite och mixa slät i mixerkanna eller med en mixerstav.
Sila av äppelmoset med en finmaskig sil, låt svalan och ställ i kylen under tiden du bakar tårtbotten. Förvara det äppelmos som blir över i en tätslutande, rengjord glasburk med lock.
Sätt ugnen på 225 grader varmluft (250 grader vanlig), klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och rejält fluffigt i minst 5 minuter med elvisp. Vänd ner mjölken, sikta i de torra ingredienserna samt tillsätt nymalen kardemumma. Vänd om försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Bred ut smeten jämnt på plåten och grädda i ugnen, ca 4 - 5 minuter.
Lägg ut ett bakplåtspapper på bänken och strö över socker samt kardemumma. Vänd upp bottnen på pappret. Drag försiktigt bort bakplåtspapperet från tårtbotten. Låt kakan svalna under en bakduk eller rulla in den i bakduken.
Bred ut äpplemoset på tårtbotten och rulla ihop till en tight rulle, se till att få skarven (verket) underst. Lägg in i kylen om du inte skall servera direkt.