Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en bakform ca 20*20 cm med bakplåtspapper. Har du inte det så ta en ”brödform”.
Mixa pistagenötterna till ett nötmjöl i en maberedare. Mixa aldrig för länge för då släpper du ut fett. Så mixa precis tills du har mindre bitar än hackat.
Sikta ner alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt pistagemjölet och strösocker. Rör ihop tills allt är jämnt blandat.
I en separat bunke vispar du ihop, olja, ägg, yoghurt, mjölk och citronzest tills du har en helt jämn smet.
Nu häller du på äggsmeten över de torra ingredienserna och vänder försiktigt ihop med en slickepott. Vänd ihop smeten tills den är jämn, var noga med att inte röra mer än du behöver.
Häll ner smeten i formen och stryk ut så du har en jämn yta, grädda i 20 – 25 minuter. Testa med en provsticka efter 20 minuter i mitten av kakan. Låt svalna helt i formen innan du välter den upp och ner på tex en skärbräda.
Vispa ihop alla ingredienser till din glasyr med elvisp tills du har en krämig men fast konsistens.
Bred på glasyren på kakan, behåll den upp och ned då den får en finare yta då. Strö över hackade pistagenötter samt riv över citronzest. Servera och NJUT!