Smula jästen och häll på mjölk, rör tills jästen löst upp sig helt i mjölken. Häll i resten av ingredienserna förutom saltet men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter, tillsätt salt och kör degen ca 10 – 15 minuter tills du har en elastisk och glansig deg.
Rör ihop fyllningen i en bunke med slickepott till en jämn smet.
Kavla ut degen direkt till en stor rektangel, bred ut fyllningen jämnt över degen. Ta tag i ena långsidan och vik över till mitten, ta andra sidan och lägg över den andra långsidan, kavla lätt så du får en jämn deg att skära remsor i. Skär remsor, ca 2 cm breda, perfekt att skära med en pizzaslicer. Vrid varje remsa och tvinna ihop tills du fått ihop en snurra. Se till att få ändbiten under bullen, lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 2 – 3 timmar, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och rosta mandeln (med skal) i ugnen i ca 8 - 10 minuter, låt svalna. Bryn smöret i en kastrull och låt svalna lite.
Mixa mandeln ganska fint i en matberedare och tillsätt florsocker, mixa ihop. Häll ner äggvitan och smöret, mixa till en jämn massa. Smaka av med flingsalt. Blir den för tjock så tillsätt lite vatten, grädde eller mandellikör. Häll ner massan i en spritspåse.
Vispa upp ägg, mjölk och salt lite lätt. Pensla bullarna noggrant och strö över rikligt med rårörsocker och nymalen kardemumma. Grädda bullarna i ca 8–10 minuter.
Låt bullarna svalna innan du skär av toppen som lock.
Vispa grädden till lättvispad, alltså när du lyfter upp vispen ur grädden så får du små toppar av grädde.
Spritsa mandelmassa på botten av bullen, spritsa sen på rejält med lättvispad grädde. Lägg på locket och pudra på med florsocker. NJUT!