Go Back

Len chokladtryffel med olivolja och flingsalt

ca 60 skurna praliner

Ingredienser

  • 40 g Smör
  • 3 ½ dl 350g grädde 40%
  • 500 g mörk choklad av bra kvalité ca 60 % kakao, hackad i små bitar eller pellets
  • Ca 3 msk olivolja efter smak såklart (gärna en kraftig eller ofiltrerad olivolja)
  • Några nypor flingsalt
  • Flingsalt och kakaopulver till att pudra över

Instruktioner

  • Gör så här!
  • Hacka chokladen och häll ner i en stor bunke helst i glas eller metall. Häll ner grädde och smör i en kastrull, låt koka/sjuda upp försiktigt till ca 80 grader, häll den varma grädden över chokladen, låt stå ca 30 - 60 sek innan du rör om hela tiden tills du har en jämn smet. Tillsätt olivolja och flingsalt, rör om tills du har en jämn smet. Häll ner i en form (ca 25*35) med bakplåtspapper.
  • Stoppa in i frysen i ca 2 timmar. Skär upp, plasta in och förvara i kylen. Pudra med kakao och strö över flingsalt innan servering. Kakaon kan du pudra på alla kanter eller bara på toppen.
  • Ni kan absolut pudra dom med kakao innan ni ställer in dom i kylen och pudra igen ifall det blivit lite fukt, dock inte salt.