Go Back

Smöriga havrekakor med tranbär, pistage & vit choklad.

Ca 30 kakor

Ingredienser

  • 1 dl torkade tranbär ca 60g
  • 1 1/2 dl vetemjöl 110g
  • 1 dl hackade pistagenötter ca 60g
  • 50 g hackad vit choklad.
  • 1 1/2 dl strösocker 135g
  • 2 dl havregryn 70g
  • 1 tsk bikarbonat 5g
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1-2 tsk kanel 3-6g
  • 1 rejäl nypa salt
  • Lite flingsalt till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper.
    Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en smulig ”deg”. Du kan använda händerna eller degkrokar på din elvisp. Inte övervispa.
  • Rulla till små bollar, ca 25 gram på plåten. Tryck till lätt med en gaffel, tänk på att inte lägga bollarna för tätt då de flyter ut ganska mycket.
  • Grädda 10-12 minuter och låt svalna på plåten, de är lite ömtåliga när de är varma.
    Strö över lite flingsalt.

Tips!

  • Vill du ha en segare kaka? Ja men då minskar du bara tiden i ugnen.