Smöriga havrekakor med tranbär, pistage & vit choklad.
Ca 30 kakor
Ingredienser
1dltorkade tranbärca 60g
1 1/2dlvetemjöl 110g
1dlhackade pistagenötterca 60g
50ghackad vit choklad.
1 1/2dlströsocker 135g
2dlhavregryn 70g
1tsk bikarbonat 5g
175grumsvarmt smör
1-2tsk kanel 3-6g
1rejäl nypa salt
Lite flingsalt till garnering
Instruktioner
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper. Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en smulig ”deg”. Du kan använda händerna eller degkrokar på din elvisp. Inte övervispa.
Rulla till små bollar, ca 25 gram på plåten. Tryck till lätt med en gaffel, tänk på att inte lägga bollarna för tätt då de flyter ut ganska mycket.
Grädda 10-12 minuter och låt svalna på plåten, de är lite ömtåliga när de är varma.Strö över lite flingsalt.
Tips!
Vill du ha en segare kaka? Ja men då minskar du bara tiden i ugnen.