Skriv ut
Total tid 2 timmar 30 minuter
Antal/Portioner 12 bitar

Ingredienser

  • 4 - 5 st äggvitor 150g
  • 1 2/3 dl strösocker 150g
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 120g

PimPim-kräm

  • 1 dl passionsfruktspuré (funkar med vilken citrusjuice som helst) 100g
  • 1 - 2 msk strösocker ca 20g
  • 40-50 g PimPim godis (från påse)
  • 20 g smör

Grädde

  • 3 dl vispgrädde 300g
  • 1 tsk strösocker (gärna smaksatt) 5g

Instruktioner

Pavlova

  • Sätt ugnen på 90 grader varmluft. Rör ihop äggvita och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält, rör hela tiden. Sockret smälter runt ca 50 grader. Perfekt att ta bunken till din köksassistenten redan nu. Ta bort från värmen och vispa till en styv rumstempererad maräng. Om du vill smaksätta din maräng så ska du göra det nu.
  • Spritsa ut valfri form på en plåt med bakplåtspapper, självklart kan du även klicka ut marängsmeten med sked. Jag använde en krusig stor tyll. Jag målar ut formen innan på ett bakplåtspapper och vänder på pappret innan jag spritsar ut marängen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 90 minuter för en stor tårta och ca 45 minuter om du gör portionsstorlekar. Låt svalna på galler efter gräddning.  Gör du marängen dagen innan så kan den stå i ugnen med stängd lucka över natten. 

PimPim-kräm

  • Koka upp passionsfruktpurén tillsammans med strösocker och PimPim tills godisarna smält helt, låt svalna till ca 37 grader och rör i smöret. Smaka av och häll i en spritspåse och lägg i kylen, eller i en bunke med plast direkt mot krämen.  

Grädde

  • Vispa upp grädden med sockret tills du har lätta toppar, den skall vara spritsbar men inte för hård. 

Montering och Garnering

  • Placera marängbotten på ett stort fat eller en skärbräda och ringla över PimPim-krämen. Spritsa ut grädden och garnera med jordgubbar eller andra bär, frukter och färska blommor. När jag gör den som barntårta sticker jag i klubbor eller garnerar med godis.