Go Back

Pestopasta

Ingredienser

Pestopasta

  • 4 portioner

Pesto

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl färskriven parmesan eller annan lagrad ost
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 3 rejäla nypor flingsalt
  • 1 dl olivolja eller neutral olja
  • 1 - 2 msk vatten (gärna pastavattnet)
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • 300 g spaghetti eller bandspagetti

Garnering

  • Riven parmesan
  • Färsk basilika

Instruktioner

Gör så här.

  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skala vitlöken och riv osten. Mixa nötter, vitlök, basilika, riven ost och salt i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat.
  • Tillsätt oljan och mixa ihop till en pesto, smaka av med salt och svartpeppar. Häll i vatten om peston blir för tjock. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och blanda med peston.
  • Servera med lite extra riven parmesan och färsk basilika. Ja men dra över lite extra nymalen svartpeppar när du ändå är igång.