Smula jästen i kitteln till din assistent, häll på mjölken och rör om tills jästen lösts upp helt. Tillsätt ägg, strösocker, smör, vaniljsocker och ca hälften av mjölet. Knåda på låg hastighet i ca 5 minuter. Tillsätt saltet med resten av mjölet, (tänk på att inte hälla på allt mjöl direkt), knåda på medelhastighet i ca 10 minuter tills du har en glansig fin deg som släpper från bunkens kanter. Tänk att degen skall vara lite klibbigare än en vanlig bulldeg.
Häll ut degen på köksbänken och låt vila under en bakduk i 15 minuter. Kavla ut degen tills den är ca 1 ½ cm tjock. Tryck ut cirklar med en utstickare, ca 8cm och tryck ut ett hål i mitten. Flytta över dina donuts på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 2 – 3 timmar med en bakduk över.
Värm upp oljan i en stor kastrull till 175 – 180 grader och fritera 2 donuts i taget, håll koll på temperaturen under tiden du friterar med en termometer. Fritera ca 1 ½ minut på varje sida. Lägg över donutsen på hushållspapper med en hålslev. Låt svalna lite innan du glaserar.
Rör ihop florsocker med limejuice i en bunke, tillsätt lite vatten om den blir för tjock. Doppa dina donuts i glasyren och strö över hackade pistagenötter innan glasyren stelnat.