150gramturkisk youghurtgräddfil el, liknande fet yoghurt funkar fint med
1dllingonsylt
½dlkallt kaffe
Rumsvarmt smör och vetemjöl till formen.
Kaffeglasyr
2dlFlorsocker90 g
Ca. 3 tsk kallt kaffe
Instruktioner
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Pensla formen med smör och bröa med vetemjöl.
Vispa upp ägg med strösocker och farinsocker i ca 3 – 5 minuter tills du har en luftig smet. Blanda alla torra ingredienser väl i en separat bunke, häll på smeten och tillsätt även kaffe, smör och yoghurt. Rör om tills du har en jämn smet, tillsätt lingonen och rör tills den är väl blandad. Häll ner smeten i formen och grädda i 25 – 30 minuter. Låt kakan svalna i formenca 10 minuter innan du vänder den upp och ner på ett fat.
Rör ihop florsocker med kaffe tills du har en jämn glasyr. Ringla över glasyren när kakan svalnat. Garnera med oxalis eller varför inte krossade kaffebönor.