Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Tillsätt hälften av mjölet ihop med strösocker, ägg, vaniljsocker, smör, kardemumma och kanel. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt saltet och mer mjöl, men ta inte allt mjöl direkt för vi vill undvika en torr deg. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk, lättjobbad och glansig deg. Har du ingen köksassistent får du lägga till 10 minuter knådande.
Rör ihop fyllningen i en bunke till en jämn smet.
Kavla ut degen till en stor rektangel, eller om du som jag har en liten köksbänk så gör du två rektanglar. Bred ut fyllningen jämnt över degen.
Ta tag i ena långsidan och vik över till andra sidan, kavla lite lätt så du får en jämn deg att skära remsor i. Skär remsor, ca 2 cm breda, perfekt att skära med en pizzaslicer. Vrid varje remsa och tvinna ihop tills du fått ihop en snurra. Se till att få ändbiten under bullen, lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 2 - 3 timmar, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig). Koka upp socker, vatten och whiskey tills sockret smält helt, ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, mjöl och salt lite snabbt i en skål. Pensla bullarna noggrant och strö över rikligt med rårörsocker. Grädda bullarna i ca 8 - 10 minuter tills dom fått fin färg. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter dom kommit ut ur ugnen. Lägg bullarna på ett galler och låt svalna.