Go Back

Shakshuka

Ingredienser

Shakshuka

  • 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk strösocker eller honung
  • 400 g krossade tomater körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt & peppar efter smak

Garnering

  • 2 st grön chili skivad
  • Smulad fetaost
  • Färsk koriander
  • Myntablad
  • 5 ägg
  • Ev. ris eller smörstekt bröd till servering

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka gul lök & vitlök. Paprikan skär jag i både små kuber & större skivor för att det blir lite olika textur då. Hetta upp olivolja i en stekpanna och börja att fräsa löken tills den är glansig, häll på vitlök & paprika. Fräs några minuter under omrörning.
  • Tillsätt kryddor, socker & tomatpuré. Rör om och låt fräsa i någon minut.
  • Häll på tomat, låt puttra ca 10 min.
  • Gör fem små gropar med en sked & häll på äggen.
  • Låt sjuda på medelvärme i ca 7 minuter tills äggvitan stelnat.
  • Toppa med fetaost, grön chili, mynta & koriander. Servera med smörstekt bröd.

Tips! Knäck äggen i ett glas innan & häll över för att slippa äggskal. Är du väldigt hungrig är det gott att servera med ris.