Smula jästen och häll på mjölk, rör tills jästen löst upp sig helt i mjölken. Häll i resten av ingredienserna förutom saltet men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter, tillsätt salt och kör degen ca 5 - 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg.
Rör ihop fyllningen i en bunke med slickepott.
Kavla ut degen direkt till en stor rektangel, bred ut fyllningen jämnt över degen. Ta tag i ena långsidan och vik över till andra sidan, kavla lite lätt så du får en jämn deg att skära remsor i. Skär remsor, ca 2 ½ cm breda, perfekt att skära med en pizzaslicer. Skär sen varje remsa så du får tre remsor, men spara 1 cm från kanten så dom håller ihop. Fläta remsorna och rulla ihop, lägg bullarna i muffinsplåt eller i höga bullformar. Låt jäsa under bakduk i ca 2 - 3 timmar, till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 (220 vanlig) grader varmluft.
Grädda bullarna i ca 8 – 10 minuter (ja utan äggpensling). Smält smöret och häll upp socker i en skål. Pensla bullarna med smält smör och rulla dom i sockret strax efter du tagit ut dom ur ugnen. Lägg bullarna på ett galler och låt svalna.